.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

USPJEŠNO ZAVRŠENI PROJEKTI U TRI MJESNE ZAJEDNICE

U četvrtak, 16.03.2017. godine izvršena je primopredaja tri završena objekta koji su rađeni u sklopu projekta "Jačanje uloge MZ u BiH" a koji provodi UNDP zajedno sa Vladama Švicarske i Švedske.

Na prvim forumima građani tri projektne mjesne zajednice: Pribava, Malešići i Gračanica predložili su projekte čija je realizacija uspješno okončana. Radovi su završeni u predviđenom roku, a izvođač radova je firma PROGRESS d.o.o. Bratunac.

 

Vrijednost projekta u MZ Gračanica iznosi 22.100,00 KM, radi se o uređenju Doma kulture u naselju Drafnići, vrijednost građevinskih radova iznosi 15.670,72 KM, dok je za nabavku informatičke opreme predviđeno 6.429,28 KM.

Projekat koji se realizovao u MZ Malešići je postavljanje stolarije na novoizgrađenom Domu kulture, u vrijednosti od 20.675 KM.

Treći završeni projekat je rekonstrukcija Sportskog kulturnog centra u MZ Pribava koji se nalazi u vlasništvu FK Pribava, a vrijednost radova u ovoj mjesnoj zajednici iznosi 22.100,00 KM.

Općina u svim projektima učestvuje sa 30% sredstava.

„U šest MZ radi se po jedan projekat u okviru ovih tema. Imamo intenzivna ulaganja u infrastrukturu. Svim mjesnim zajednicama pruža se podrška uz udružena sredstva što se pokazalo vrlo efikasno i postižemo bolje razultate i komunikaciju sa mjesnim zajednicama. “, istakao je načelnik Helić dodavši da Vijeća mjesnih zajednica zajedno sa građanima moraju definisati prioritete u mjesnim zajednicama i nastojati da to prezentuju lokalnoj vlasti, da bi se pokrenula realizacija neophodnih projekata, za poboljšanje uslova života građana u mjesnim zajednicama.

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.