.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

STUDENTI PRIRODNO-MATEMATIČKOG FAKULTETA SARAJEVO POSJETILI OPĆINU GRAČANICA

U sklopu aktivnosti u realizaciji terenske nastave studenti Odsjeka za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu posjetili su danas Općinu Gračanica.

Tokom terenske nastave studentima su predstavljene na očigledan način nove privredne djelatnosti koje snažno utiču na transformaciju urbanih i ruralnih naselja i njihov regionalni razvoj u Bosni i Hercegovini. Posebna pažnja je usmjerena na uzroke i posljedice razvoja starih i novih djelatnosti u mjestima izvođenja terenske nastave kao što su savremena poljoprivredna proizvodnja, saobraćaj, turizam, poslovne zone i savremene industrijske grane koje su dovele do bržeg razvoja tih prostora.

 

U multimedijalnoj sali Općine, načelnik Nusret Helić upriličio je srdačan prijem za goste iz Sarajeva, tokom kojeg  je prezentirao ličnu kartu Općine, privredne i druge potencijale, infrastrukturne projekte te pravce budućeg razvoja Općine sa naglaskom na razvoj poduzetništva i novo zapošljavanje.

U svome obraćanju, gosti iz Sarajeva izrazili su veliku zahvalnost Načelniku na prijemu i odličnoj  organizaciji posjete. Navode da  će im ova saznanja biti značajno iskustvo u daljem obrazovanju i  radu.

Zajedno sa predstavnicima općine Gračanica studenti su obišli i uspješnu gračaničku firmu “Kovan” nakon čega su nastavili svoj put prema Tešnju.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.