.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

SMOTROM FOLKLORA OTVORENA MANIFESTACIJA „LJETNE VEČERI POD LIPAMA GRAČANICE“

SMOTROM FOLKLORA OTVORENA MANIFESTACIJA „LJETNE VEČERI POD LIPAMA GRAČANICE“ Održavanjem Smotre folklora u organizaciji Umjetničko obrazovnog centra Gračanica, u petak, 14.07. 2017. godine, zvanično je otvorena manifestacija „Ljetne večeri pod lipama Gračanice 2017.“.

Navedena smotra je bio prvi festival „putujućeg festivala“, odnosno tri festivala koji u saradnji organizuju KUD „Bosna art“ Stjepan Polje, Umjetnički obrazovni centar Gračanica i KUD „Osman Alibašić“ Mala Brijesnica Osim predstavnika navedenih udruženja.

 

Festival je nastavljen u subotu, kada je održana 7. Međunarodna smotra folklora i sevdaha – Brijesnica Mala u organizaciji KUD-a „Osman Alibašić“, a završno druženje navedenih udruženja upriličeno je u nedjelju u Stjepan Polju, koje organizuje  KUD „Bosna art“..

Prije početka putujućeg festivala, u kabinetu Općinskog načelnika, upriličen je prijem za pet kulturno-umjetničkih društava, a prijemu su prisustvovali i njhovi gosti iz Turske i Slovačke. Inicijator ovog prijema je bilo Udruženje „Bosna art“ Stjepan Polje, a prisutnima je, u ime načelnika dobrodošlicu poželjela zamjenica načelnika, Aida Hodžić, šefica Službe za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko pravne odnose. 

Hatice Erice, iz Turske je istakla da se uvijek raduju biti gosti u Bosni, jer se ugodno osjećaju i smatraju Bosance svojom braćom i sestrama.

I udruženje iz Slovačke je oduševljeno Gračanicom, posebno prirodom i okruženjem koje su imali priliku vidjeti. Nakon razgovora i predstavljanja svojih udruženja, prisutni su razmijenili poklone i najavili svoje festivale. 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.