.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

PROJEKAT IZGRADNJE MOSTA U LUKAVICI U ZAVRŠNOJ FAZI

PROJEKAT IZGRADNJE MOSTA U LUKAVICI U ZAVRŠNOJ FAZIOpćinski načelnik Nusret Helić posjetio je gradilište mosta u Mjesnoj zajednici Lukavica, naselje Devedžije. Radovi na izgradnji mosta su u završnoj fazi i biće završeni do kraja mjeseca, nakon čega slijedi izgradnja pristupnih puteva mostu.

Prema riječima nadzornog organa i izvođača radova izgradnja novog mosta privodi se kraju, urađeno je oko 90 posto posla, a radovi na izgradnji mosta se odvijaju predviđenom dinamikom i biće završeni do kraja mjeseca. 

 

Druga faza jeste završetak obalnih oslonaca, sitni radovi, uređenje kolovozne konstrukcije, ograda i neke osnovne stvari koje spadaju u same elemente mosta.

U izgradnju ovog mosta uloženo je oko 50.000 KM, a izvođač radova je firma Gramat.

“Svjedoci smo danas završetka jednog jako kvalitetnog mosta koji je zaista prošao jednu tešku fazu. Prošle godine, negdje u oktobru mjesecu bili smo svjedoci da je srušena konstrukcija mosta usljed jakog opterećenja te smo morali hitno izdvojiti sredstva iz budžeta kako bi napravili novi most.PROJEKAT IZGRADNJE MOSTA U LUKAVICI U ZAVRŠNOJ FAZI

Želim se zahvaliti  građanima ovog područja koji su bili strpljivi i koji su vjerovali u nas, da ćemo doći u finalizaciju ovog mosta. Devedeset posto je završen most.

Ono s čime smo se ponovo susreli je potreba za dodatnim sredstavima koja moramo obezbijediti kako bi napravili priključne dijelove puta na most. Nadam se da ćemo i to prevazići i potrudit ćemo se svi da građani uskoro i u roku počnu prelaziti preko ovog mosta.”, kazao je načelnik Nusret Helić.

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.