.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

SVEČANIM AKTIVNOSTIMA OBILJEŽEN 7. APRIL, DAN OSLOBOĐENJA GRAČANICE U DRUGOM SVJETSKOM RATU

SVEČANIM AKTIVNOSTIMA OBILJEŽEN 7. APRIL, DAN OSLOBOĐENJA GRAČANICE U DRUGOM SVJETSKOM RATUDan oslobođenja Gračanice u Drugom svjetskom ratu obilježen je u subotu (07.04) nizom svečanih aktivnosti.

Obilježavanje 7. aprila počelo je polaganjem cvijeća na Spomen-kosturnicu borcima NOR-a i Spomen-bistu Josipa Broza Tita u gradskom parku te Centralno spomen-obilježje poginulim borcima/šehidima i civilnim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. u parku ispred Općine, odata je počast svima onima koji su svoje živote ugradili u odbranu i očuvanje Bosne i Hercegovine.

SVEČANIM AKTIVNOSTIMA OBILJEŽEN 7. APRIL, DAN OSLOBOĐENJA GRAČANICE U DRUGOM SVJETSKOM RATU

Nakon polaganja cvijeća, u Sali Muzičke škole u Gračanici održana je Svečana akademija na kojoj je Općinski načelnik Nusret Helić pročitao svečani referat. Čestitajući Dan oslobođenja  podsjetio na važnost očuvanja antifašističke tradicije i tekovina 7. aprila, ukazao na aktuelni momenat u državi i društvu, te dao upute za buduće djelovanje u cilju unapređenja zajednice u kojoj živimo.

U muzičkom dijelu programa nastupili su učenici gračaničkih srednjih škola i vokalno-instrumentalni ansambl „Arabeske“.SVEČANIM AKTIVNOSTIMA OBILJEŽEN 7. APRIL, DAN OSLOBOĐENJA GRAČANICE U DRUGOM SVJETSKOM RATU

U sklopu programa u foajeu BKC-a Gračanica upriličen je i kulturno-umjetnički program učenika Gimnazije pod nazivom „Stopama dr. Mustafe Kamarića“, uz godišnjicu rođenja dr.Mustafe Kamarića.

U večernjim terminima u prepunoj sali BKC-a održan je i koncert Amire Medunjanin.

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.