.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

NIZOM SVEČANOSTI I MANIFESTACIJA OBILJEŽEN DAN OPĆINE GRAČANICA

U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra Gračanica održana je Svečana akademija povodom Dana općine Gračanica.

Akademiji je prethodilo polaganje cvijeća na Centralnom spomen-obilježju Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., Partizanskom spomeniku i spomen-bisti J.B. Tito.

Svečanostima i obilježavanju Dana općine prisustvovale su i brojne visoke zvanice, između ostalih delegacija bratske opštine Pljevlja iz Crne Gore  na čelu sa predsjednikom opštine Mirkom Đačićem, ambasador Crne Gore Milan Lakić i ambasador Francuske Guillaume Rousson.

 

Na svečanoj akademiji prigodnim referatom obratio se Općinski načelnik te rekao: “Naša opredjeljenja kada je u pitanju razvoj su više nego jasna, te svima dobro poznata, a osobito su vidljiva onima koji rjeđe dolaze u Gračanicu. Ovo je prilika da još jednom naglasim da  je sve što je u posljednjih nekoliko godina postignuto u razvoju općine Gračanica i ovog grada rezultat napora i samoinicijative građana, ljudi od posla i biznisa, mladih, talentovanih, ambicioznih. Naravno, zajedno sa lokalnom zajednicom koja podstiče, inicira, pomaže i otvara nove procese.“  Ovom prilikom on je podsjetio na projekte koji su realizirani u protekloj godini te planove za naredni period.

 

Prisutnima su se obratili i predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić koji je čestitao svim gračanlijama Dan općine i pohvalio rad Uprave rekavši da će pozitivne primjere rado prenijeti u Pljevlja.

I ambasadori Crne Gore i Francuske su pozdravili prisutne i pohvalili saradnju općine Gračanica sa bratskim gradovima.

Ovom prilikom dodijeljena su i općinska priznanja. Dobitnici priznanja Zlatna plaketa su Komus i Poly dok su Sakić Azra, Adžemović Osman i Šerbečić Besim dobitnici Zlatne značke. Posebno općinsko priznanje Počasni građanin općine Gračanica dodijeljeno je Skalnik Jakubu, ambasadoru Republike Češke u BiH.

Na velikoj sceni BKC-a našli su se i svi učenici osnovnih i srednjih škola koji su u toku godine postigli značajne rezultate ali i uspješni sportisti.

 

U povodu Dana općine Gračanica, upriličeno je otvaranje firme SLT Enterprise.

Riječ je o fabrici obuće koja zapošljava 110 radnika a u narednom periodu planiraju i nova zapošljavanja.

 

Za ambasadora Francuske organizovana je i posjeta gračaničkoj firmi Plamingo.

 

Kako tradicija nalaže, Danu općine, 2. junu prethodio je koncert i vatromet u centru grada. U petak naveče goste su zabavljali Armin Muzaferija i City band. Mnoga sportska takmičenja, posebno regionalno takmičenje u karateu sa preko 600 takmičara dali su svoj doprinos obilježavanju Dana općine.

Za sve ljubitelje sevdaha, u nedjelju (03.juna) u organizaciji Općine Gračanica i udruženja „Sevdah“ organizovana je Noć sevdaha. Ovu manifestaciju propratila je i televizijska kuća PINK BH.NIZOM SVEČANOSTI I MANIFESTACIJA OBILJEŽEN DAN OPĆINE GRAČANICA

 

 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.