.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

U LUKAVICI IZGRAĐEN MEMORIJALNI SPOMEN-PARK „NE ZABORAVI SREBRENICU“

U LUKAVICI IZGRAĐEN MEMORIJALNI SPOMEN-PARK „NE ZABORAVI SREBRENICU“U mjesnoj zajednici Lukavica uspješno je završen projekat izgradnje i uređenja Memorijalnog spomen-parka „NE ZABORAVI SREBRENICU“.

Razlog za izgradnju ovog Spomen-parka predstavnici udruženja „Nova inicijativa“ su vidjeli u potrebi da prije svega jačaju kolektivnu svijest i ljubav prema domovini, odgajaju mlade u duhu srebreničkog genocida ali i njeguju pojedinačno i kolektivno sjećanje na genocid u Srebrenici.

 

Mjesna zajednica Lukavica, iako veliki stradalnik u proteklom ratu, dala je utočište velikom broju prognanika iz Srebrenice i tim činom pokazala suosjećanje patnjama tih ljudi.  Spomen-park u kome se nalazi spomen ploča u obliku srebreničkog cvijeta i prikladno uređen ambijent sa klupama  će trajno podsjećati na karakter odbrambeno-oslobodilačkpg rata i žrtvu koju su podnijeli svi stanovnici BiH, posebno stanovnici Srebreničke enklave.

Ovaj projekat je finansiran budžetskim sredstvima iz Općine, po Javnom pozivu.U LUKAVICI IZGRAĐEN MEMORIJALNI SPOMEN-PARK „NE ZABORAVI SREBRENICU“

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.