.

.

.

DOKUMENTI

BIZNIS

VIDEO PREZENTACIJA

BESPLATNI UDŽBENICI ZA UČENIKE ROMSKE POPULACIJE

BESPLATNI UDŽBENICI ZA UČENIKE ROMSKE POPULACIJEU prostorijama Bosanskog kulturnog centra Gračanica juče  su uručeni besplatni udžbenici za učenike romske populacije.

Na samom početku, prisutne učenike i roditelje je pozdravio Predsjedavajući OV Gračanica, Nihad Krajinović.

Predsjedavajući je svim učenicima poželio dobre rezultate u školi ističući da već desetu godinu Općina Gračanica i na ovaj način pomaže romsku populaciju.

 

„Svjesni smo da su udžbenici trebali stići do vas nešto ranije ali imali smo manje probleme prilikom nabavke. Danas vam dodjeljujemo udžbenike a školski pribor bi trebao stići u roku od 10 dana“, rekao je Krajinović u svom obraćanju, te dodao: „Ugledajte se na ove starije koji su sada već u srednjoj školi i ostvarite što bolji rezultati kako bismo svi bili ponosni na vas“.

Besplatni udžbenici su uručeni za 46 učenika, 41 komplet za osnovnoškolce a 5 za srednjoškolce. BESPLATNI UDŽBENICI ZA UČENIKE ROMSKE POPULACIJE

Općina Gračanica kontinuirano radi na iznalaženju novih sredstava kako bi se romskoj populaciji na području općine osigurali što kvalitetniji uslovi za život i što aktivnija participacija u društvenim dešavanjima. 

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.