.

.

.

OBILJEŽENA 24. GODIŠNJICA BITKE NA VISU

„Našim današnjim okupljanjem zatvaramo program obilježavanja ovog općinskog praznika i 24. godišnjice bitke na Visu, koje je započelo proteklog vikenda.

Mjesto na kome se nalazimo historijsko je mjesto. Pobjeda na Visu je bila dokaz jačanja i sazrijevanja snaga odbrane na ovim prostorima, jednako kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA U POVODU OBILJEŽAVANJA GODIŠNJICE BITKE NA VISU

ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA U POVODU OBILJEŽAVANJA GODIŠNJICE BITKE NA VISU„U povodu 24. godišnjice čuvene bitke na Visu, upućujem iskrene čestitke svim borcima, boračkim porodicama, ratnim komandantima, boračkim organizacijama i svim građanima općine Gračanica u čijem će pamćenju Vis ostati kao vječni simbol pobjede, slobode i mira.

Vis treba da nam bude opomena da nema nedostižnih visova i prepreka u borbi za ono što označava riječ Bosna. Isto tako treba da nam bude podstrek da drugim i drugačijim sredstvima nastavimo borbu za svoju domovinu.

Opširnije...

ODRŽAN SASTANAK POVODOM OKONČANJA PROJEKTA „INICIJATIVA ZA UNAPRIJEĐENJE VODOSNABDJEVANJA U SEOSKIM PODRUČJIMA“

U četvrtak (26.07.), povodom okončanja projekta „Inicijativa za unaprijeđenje vodosnabdijevanja u seoskim područjima“ u Multimedijalnoj sali Općine, održan je sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica, s ciljem prezentacije rezultata samog projekta, kao i definisanja predstojećih aktivnosti na pomenutu temu. Sastanku su, osim predstavnika Općine, prisustvovali i predstavnici MDP Inicijative iz Doboja -  organizacija koja u partnerstvu sa Aquasan iz Bihaća, implementira ovaj projekat, kao i predstavnik MZ Kotorsko, Općina Doboj - primjer dobre prakse funkcionisanja lokalnog vodovodnog sistema.

Opširnije...

NAJAVA DOGAĐAJA: OBILJEŽAVANJE 7.AVGUSTA, DANA POBJEDE NA VISU

NAJAVA DOGAĐAJA: OBILJEŽAVANJE 7.AVGUSTA, DANA POBJEDE NA VISU

JAVNI POZIV ZA HARMONIZACIJU KATASTARSKIH OPĆINA STJEPAN POLJE, MIRIČINA I LUKAVICA

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove objavila je Javni poziv slijedećeg sadržaja:

„Obavještavaju se građani i pravna lica da su na području Općine Gračanica za katastarske općine Stjepan Polje, Miričina i Lukavica pokrenute aktivnosti na pripremi podataka i izradi dokumentacije za sistematsku zamjenu/uspostavu zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premjera.

Opširnije...

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.