.

.

.

POTPISANI UGOVORI ZA DODJELU POTICAJA RAZVOJU PRIVREDNIH DRUŠTAVA I OBRTA

U Kabinetu Općinskog načelnika upriličeno je potpisivanje ugovora za dodjelu poticaja razvoju privrednih društava i obrta sa područja Općine Gračanica a u skladu sa rezultatima Javnog poziva.POTPISANI UGOVORI ZA DODJELU POTICAJA RAZVOJU PRIVREDNIH DRUŠTAVA I OBRTA

Riječ je o Javnom pozivu Općine koji je raspisan u okviru projekta okolišnog i ekonomskog upravljanja MEG, na osnovu koga su odobreni projektni prijedlozi za firme Zeka-comerc, Plamingo,Wirac.net, Seming, HS BAUKOP te obrte MIS Tekstil i Step.

Ukupan iznos sredstava sa kojima će općina Gračanica i UNDP MEG projekat sufinansirati navedene projekte iznosi oko 80.000 KM od čega će Općina Gračanica finansirati iznos od 40.126 KM a UNDP MEG projekat iznos od 40.000 KM.

Opširnije...

ARMIN NURKOVIĆ – NOVI PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA GRAČANICA

Danas je u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u BiH u Gračanici održan „Socijalni dan“.ARMIN NURKOVIĆ – NOVI PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA GRAČANICA

Pored brojnih gračaničkih privrednika koji su podržali ovaj projekat, podršku je dala i Općina Gračanica.  Ovom prilikom učenici završnih razreda srednje škole, na jedan dan su mijenjali  Predsjedavajućeg općinskog vijeća Gračanica, šeficu Službe za upravu i društvene djelatnosti, šefa službe za civilnu zaštitu, sekretara općine te glavnog inspektora.

Opširnije...

FINALNA RANG-LISTA ODOBRENIH PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

FINALNA RANG-LISTA ODOBRENIH PROJEKTNIH PRIJEDLOGA

OTVOREN 2. SAJAM ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA “ZLATNE RUKE GRAČANICE“

OTVOREN 2. SAJAM ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA “ZLATNE RUKE GRAČANICE“Sajam ženskog poduzetništva koji se ove godine obilježava po drugi put dobio je i simboličan naziv „Zlatne ruke Gračanice“.

  Sajam je otvoren danas u Gračanici, u centru grada a učešće su pored domaćih udruženja žena, gračaničkih srednjih škola uzela i gostujuća udruženja iz općina Srebrenik, Lukavac, Modriča, Tuzla, Žepče, Kalesija i drugi.

Cilj sajma je afirmacija poduzetništva koje vode žene nižih prihoda, produbljivanje procesa, prepoznavanje potrebe žena poduzetnica u lokalnoj sredini, te pružanje adekvatne podrške i uklanjanje nepotrebnih administrativnih prepreka.

Opširnije...

NAJAVA DOGAĐAJA: 2.SAJAM ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA "ZLATNE RUKE GRAČANICE"

NAJAVA DOGAĐAJA: 2.SAJAM ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.