.

.

.

PORODICA BAŠIĆ IZ LENDIĆA USELILA U NOVI DOM

PORODICA BAŠIĆ IZ LENDIĆA USELILA U NOVI DOMSedmočlana porodica Bašić iz Lendića je do juče živjela u trošnoj kolibi, u nezdravim i nehumanim uslovima a danas su, zahvaljujući uspješnoj saradnji i borbi MFS-EMMAUS-a, Općine  Gračanica te dugogodišnjih prijatelja, donatora, organizacija  i građana BIH dobili  ključeve novoizgrađene kuće.

Činu primopredaje ključeva su prisustvovali Nisvet Mujanović, pomoćnik Federalnog Ministra za raseljene osobe i izbjeglice BiH, Općinski načelnik Nusret Helić, Hamzalija Okanović, direktor Emmaus-a, Predsjedavajući OV Gračanica Nihad Krajinović te mediji.

Opširnije...

ODRŽAN SASTANAK NA TEMU STANJA U OPĆOJ BOLNICI U GRAČANICI

Juče je Općinski načelnik organizovao sastanak sa predsjednicima svih političkih stranaka  i Kolegija Općinskog vijeća na temu problema u Općoj bolnici koji se odnose na nezakonito zapošljavanje, poremećene međuljudske odnose koji su kulminirali drastičnom smanjenju plaća svim uposlenim i do 30  procenata. Prema informacijama od uposlenih, vrši se mobing prema svima onima koji dižu glas i traže svoja prava.

Opširnije...

U GRAČANICI OBILjEŽEN DAN FORMIRANJA 212. BOSANSKE OSLOBODILAČKE BRIGADE

Juče je obilježeno 25 godina od formiranja 212. Bosanske oslobodilačke brigade.

Prisutne delegacije među kojima je bio i Općinski načelnik Nusret Helić položile su cvijeće na Centralno spomen obilježje  i odale počast poginulim borcima.

Nakon polaganja cvijeća skupu se obratio komandant brigade Bahrija Džananović koji je ukratko podsjetio na osnivanje ali i historiju brigade.

Opširnije...

UG „FUTURA“ IZLOŽBOM OBILJEŽILO MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

 U foajeu BKC-a Gračanica juče je održana već tradicionalna izložba radova povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Organizatori ove izložbe pod nazivom „Srca osjećaju, ruke ostvaruju“ je udruženje roditelja, djece i mladih sa posebnim potrebama "Futura".

Nakon prigodne manifestacije koju su upriličili volonteri UG Futura te učenici gračaničkih osnovnih škola  izložbu je svečano otvorio općinski načelnik Nusret Helić.

Opširnije...

DRUGI MONITORING I EVALUACIJA RADA SEKCIJE UČENIČKOG PODUZETNIŠTVA O.Š. „HASAN KIKIĆ“

U petak, 30.12. u Multimedijalnoj sali općine Gračanica održan je drugi monitoring i evaluacija rada Sekcije učeničkog poduzetništva OŠ “Hasan Kikić” Gračanica.

U prisustvu direktora i nastavnika o.š. „Hasan Kikić“, načelnika općine Nusreta Helića, predstavnika Udruženja poslodavaca općine Gračanica i roditelja, učenici i mentori ove sekcije su predstavili dosadašnji rad koji se odvijao u školi te u osam gračaničkih firmi.

Opširnije...

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.