.

.

.

JAVNI NATJEČAJ ZA GRANT SREDSTVA U 2018. GODINI

JAVNI NATJEČAJ ZA GRANT SREDSTVA U 2018. GODINIFederalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavljuje Javni natječaj za odabir korisnika grant sredstava u 2018. godini.

Grant sredstva će se dodjeljivati po sljedećim projektima:

Opširnije...

PROGRAM SAJMA GRAPOS-EXPO 2018

U Gračanici se od 24. do 28. aprila 2018. godine održava deveti po redu sajam poduzetništva "Grapos-expo 2018". 

Program sajma možete pogledati u prilogu:

DELEGACIJA VLADE TK POSJETILA OPĆINU GRAČANICA

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem boravila je danas u radnoj posjeti u Gračanici. Ovom prilikom premijer i ministri su se susreli sa načelnikom Općine Nusretom Helićem, u okviru priprema za predstojeći sajam „Grapos Expo" posjetili novu lokaciju sajmišta, te posjetili privredna društva „RPC Superfos" i „Plamingo".DELEGACIJA VLADE TK POSJETILA OPĆINU GRAČANICA

Opširnije...

SLUŽBE CIVILNE ZAŠTITE U VODOTOKU RIJEKE SPREČE PRONAŠLE BEŽIVOTNO TIJELO

SLUŽBE CIVILNE ZAŠTITE U VODOTOKU RIJEKE SPREČE PRONAŠLE BEŽIVOTNO TIJELODanas je u akciji Službe CZ Gračanica, PU Gračanica, Federalne uprave CZ, Gorske službe spašavanja  i općinske organizacije Crvenog križa pronađeno beživotno tijelo  ženske osobe.

Federalna uprava Civilne zaštite je izvukla tijelo i pristupit će se identifikaciji i obdukciji.

Opširnije...

ODRŽAN JE STRUČNI SKUP NA TEMU PARAFISKALNI NAMETI

Stručni skup na temu: „Parafiskalni nameti – prijedlozi i preporuke za smanjenje ili ukidanje”, održan je u Multimedijalnoj sali Općine Gračanica, 10.04.2018. godine. Skup je organizovan od strane Nezavisnog biroa za razvoj Modriča-Gradačac, Mreže za ekonomski razvoj BiH LEDnet i Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK, u okviru projekta “Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta” finansiranog od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Programa održivosti civilnog društva u BiH (CSSP).

Opširnije...

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.