.

.

.

NAJAVA 20. SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA GRAČANICA

NAJAVA 20. SJEDNICE  OPĆINSKOG  VIJEĆA  GRAČANICAOpćinsko vijeće Gračanica održat će 20. sjednicu u četvrtak, 21.06.2018. godine, sa početkom u 09:00 sati, u sali za sjednice, nova zgrada Općine. 

Za sjednicu je predložen sljedeći dnevni red: 

1.   RAZMATRANJE I USVAJANJE NACRTA ODLUKE O IZMJENAMA I DOPUNAMA STATUTA OPĆINE GRAČANICA

2.   RAZMATRANJE I USVAJANJE PRIJEDLOGA ODLUKE O IZMJENAMA I DOPUNAMA POSLOVNIKA OPĆINSKOG VIJEĆA GRAČANICA

3.   RAZMATRANJE I USVAJANJE ODLUKE O OBAVLJANJU STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA NEZAPOSLENIH OSOBA VISOKE STRUČNE SPREME S PODRUČJA OPĆINE GRAČANICA U ORGANU UPRAVE I PRAVNIM SUBJEKTIMA IZ JAVNOG I PRIVATNOG SEKTORA

Opširnije...

GRAČANLIJE NA MARŠU MIRA „SREBRENICA 2018“

I ove godine Općinski načelnik organizuje učešće građana Gračanice na „Maršu mira- Srebrenica 2018“. 
Rješenjem Općinskog načelnika imenovana su dva koordinatora, Mustafa Bajić šef Službe CZ i Mersed Mujčić.
Sve prijave se vrše u Službi Civilne zaštite do 02.07.2018. godine.
Svi učesnici Marša mira 2018. godine moraju se pridržavati kodeksa ponašanja i uputa koje je izdao organizator marša što se može preuzeti sa web stranice Marš mira 2018. ili www.marsmira.net
Učesnici organizovane grupe Općine Gračanica – Marša mira su dužni za svoje potrebe u toku marša obezbijediti:
hranu,piće,šator, vreću za spavanje i ostalu ličnu opremu i sredstva koja je navedena u preporukama organizatora.

Opširnije...

POTPISANI UGOVORI SA PREDSTAVNICIMA NVO I OMLADINSKIH UDRUŽENJA ZA 2018. GODINU

U multimedijalnoj sali Općine Gračanica danas su potpisani ugovori sa predstavnicima 29 nevladinih organizacija i 6 omladinskih udruženja za projekte aplicirane na javni poziv. 
Za nevladine organizacije i omladinske organizacije na javni poziv apliciralo je 38 udruženja sa 41 projektnom aplikacijom,a ukupna vrijednost dodijeljenih sredstava je oko 55.000 KM.
Općinski načelnik, Nusret Helić je u svom obraćanju istakao da su sredstva za nevladine organizacije nešto veća od planiranih zbog velikog broja pristiglih projekata. Takođe je podržana većina aplikacija zbog želje da se da podrška mlađim udruženjima za budući rad.
Iz Kabineta općinskog načelnika su najavljene i edukacije za sve nevladine organizacije i udruženja kao i za predstavnike mjesnih zajednica na kojima će se obrađivati i usavršavati pisanje projekata ali i pravdanje dobivenih sredstava. 

Opširnije...

ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA

ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA„Povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama svim građanima općine Gračanica, u ime Organa uprave općine Gračanica i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke sa željom da Bajram dočekaju i provedu u miru, dobrom zdravlju, ličnoj i porodičnoj sreći.

Bajram koji je pred nama kruna je našeg nastojanja da budemo bolji pred Bogom i jedni prema drugima.

Opširnije...

BACANJEM KAPA U ZRAK JOŠ JEDNA GENERACIJA GIMNAZIJALACA SE POZDRAVILA SA SREDNJOM ŠKOLOM

Riječima „Sretno 46. generacijo Gimnazijalaca i zakoračite u život“ direktorica Gimnazije „Dr. Mustafa Kamarić“, Minka Kurtović  se pozdravila sa ovogodišnjim maturantima.

Prisutne maturante, roditelje i profesore je pozdravio i Općinski načelnik i zaželio mladima svako dobro u narednim godinama te da u što skorije vrijeme  zauzmu značajne funkcije i pozicije kako u lokalnoj zajednici tako i širom Bosne i Hercegovine.

Opširnije...

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.