.

.

.

BIZNIS

 

 

 

ZAVRŠENO OBILJEŽAVANJE EVROPSKE SEDMICE MOBILNOSTI

ZAVRŠENO OBILJEŽAVANJE EVROPSKE SEDMICE MOBILNOSTIOd 17. do 23. septembra 2017. godine građani općine Gračanica imali su priliku da učestvuju u najpopularnijem događaju na svijetu vezanom za održivi transport pod nazivom „Evropska sedmica mobilnosti“.

Početak obilježavanja ove manifestacije označio je biciklistički brdski pohod kluba MTB Gračanica.

Ponedjeljak je bio rezervisan za trku gradskim ulicama u kojoj su učešće uzeli učenici osnovnih i srednjih škola, a načelnik Općine je uručio nagrade za prva tri mjesta.

Opširnije...

NAJAVA 11. SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA GRAČANICA

NAJAVA 11. SJEDNICE  OPĆINSKOG  VIJEĆA  GRAČANICAOpćinsko vijeće Gračanica održat će 11. sjednicu u četvrtak, 28.09.2017. godine, sa  početkom u 13:00 sati, u sali za sjednice, nova zgrada Općine.               

Za sjednicu je predviđen sljedeći dnevni red:

  1. PREDSTAVLJANJE PROJEKTA OPĆINSKOG OKOLIŠNOG I EKONOMSKOG UPRAVLJANJA MEG-UNDP.
  2. ODLUKA O PRISTUPANJU IZMJENAMA I DOPUNAMA STATUTA OPĆINE GRAČANICA
  3. ODLUKA O UTVRĐIVANJU JAVNOG INTERESA ZA REKONSTRUKCIJU REGIONALNE CESTE R-461a „SREBRENIK – ORAHOVICA DONJA“, DIONICA GORNJA ORAHOVICA

Opširnije...

INFORMACIJE O JAVNOM POZIVU AMBASADE REPUBLIKE ČEŠKE

Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini sa zadovoljstvom objavljuje godišnji poziv za podnošenje zahtjeva za Male lokalne projekte (MLP) kojim direktno upravlja Ambasada Republike Češke u Sarajevu.

Ovi projekti komplementarni su velikim višegodišnjim projektima, koje implementira Češka razvojna agencija (CzDA) te predstavljaju važnu komponentu Češke razvojne saradnje.

Opširnije...

OBILJEŽAVANJE EUROPSKE SEDMICE MOBILNOSTI / 22.09. "DAN BEZ AUTOMOBILA"

Danas je u sklopu obilježavanja Europske sedmice mobilnosti sa početkom u 10 sati u foajeu BKC-a upriličena izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola iz Gračanice. Zamjenica načelnika, Aida Hodžić šefica službe za prostorno uređenje je u ime organizatora ovog događaja, Općine Gračanica, uručila nagrade autorima najbolja 3 rada. 

Opširnije...

NAČELNIK POTPISAO UGOVORE SA ROMIMA

U kabinetu općinskog načelnika, juče su potpisani ugovori sa Romima iz naselja Grabovac.

Riječ je o potpisivanju ugovora o korištenju za 12 stambenih jedinica izgrađenih u naselju Javor.

Ugovorima su precizirani uslovi korištenja među kojima se između ostaloga navodi da će se produžetak Ugovora vršiti svakih 5 godina te da su stanari dužni plaćati mjesečnu kiriju u iznosu od 15 KM. Sredstva od kirije će biti namjenjena i korištena za održavanje zgrada.

Opširnije...

Općina Gračanica © 2012. Sva prava pridržana.